06 - 30478576

info@stefaniehesseling.nl

Portfolio.

Kan ik iets voor jou betekenen? Mail me: info@stefaniehesseling.nl
 
HUIDIGE PROJECTEN:
 
Art Officials April 2016 – heden. Mede-initiator & projectmanager. Art Officials is het creatieve consultancy bureau van Arnhem. Wij werken de creatieve experimenten van jonge kunstenaars uit tot commerciële successen en helpen organisaties te innoveren door het leveren van creatieve input. Art Officials is in te huren voor een brainstorm, analyse of het begeleiden van een concreet traject.
 
KunstLAB Arnhem www.kunstlabarnhem.nl Juli 2013 – heden. Mede-initiator & projectmanager. Samen met theatermaker Tom Kortbeek leid ik innovatief onderzoeksbureau KunstLAB. KunstLAB experimenteert met het samenbrengen van kunst en wetenschap en voegt met innovatieve projecten waarde toe aan de samenleving. www.kunstlabarnhem.nl
 
[c]ode. augustus 2014 – heden
[c]ode is een onderzoek naar de invloed van het toevoegen van een technisch element op de verhoudingen tussen performer(s) en/of publiek. Inmiddels telt [c]ode drie delen waarvan het laatste deel, Tactile Orchestrae, ontwikkeld wordt in samenwerking met Studio Roos Meerman en met dank aan het Oddstream Festival.
 
De naam ‘[c]ode.’ is enerzijds een verwijzing het muziekstuk dat gebruikt zal worden: de negende symfonie van Beethoven, ook bekend als ‘Ode an die Freude’. Anderzijds is de naam een verwijzijng naar het technische aspect van het onderzoek.
 
In de project wordt KunstLAB financieel ondersteund door het Artez Business Centre, Gelderland Valoriseert en het Oddstream festival.
 
EERDER WERK
 
2015
Homify juli 2015 – heden. Voor deze nieuwe design & architectuur portal schrijf ik blogs over de laatste design- en interieurtrends.
 
TUI Mei 2015 – juli 2015. Als tekstschrijver voor de website van (online) reisbureau TUI ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van sprekende SEO-geoptimaliseerde teksten over verschillende bestemmingen.
 
Radboud Universiteit April 2015. Spreker tijdens een gastcollege voor het honoursprogramma over de waarde van kunst en kunstenaars voor de samenleving.
 
Coehoorn&CO. Januari 2015 – heden. Coördinator. Samen met Tom Kortbeek voeren wij de dagelijkse leiding over het Coehoorn&Co pand. Als aanspreekpunt en programmeur ben ik verantwoordelijk voor programmering, bemensing en verhuur.
 
Radboud Universiteit faculteit Bestuurskunde Februari 2015 – juni 2015. Projectmanager. Het organiseren van een driedaags pilot traject over de nieuwe (deel)economie.
 
Nieuwe Makers Borrel Januari 2015 – heden. Commercieel projectmanager. De Nieuwe Makers Borrel is een initiatief van KunstLAB. Deze borrel is het jonge Arnhemse platform voor innovatieve verbindingen tussen kunst, wetenschap en de samenleving.
 
Glossy Eigen!Arnhem Februari 2015. Redacteur voor het katern Vintage.
 
De Proeftuin oktober 2013 – februari 2015. Projectmanager.
KunstLAB Arnhem ziet, als innovatief onderzoeksbureau, kunst als de research & development afdeling van de samenleving. Omdat voor een goede ontwikkeling van nieuwe producten de consumentenvraag centraal moet staan, gaat KunstLAB de wijk in. Wij vragen inwoners en gebruikers van het Arnhemse Coehoorngebied wat de creatieve industrie, voor hen kan betekenen. Na een periode van gedegen onderzoek stelt KunstLAB multidisciplinaire onderzoeksteams samen die deze sociaal-maatschappelijke-vraagstukken gaan beantwoorden.
 
Ondersteund door partijen als ArteZ, Alliander, de Gemeente Arnhem, Vitens en Sita wordt op het moment gewerkt aan een zo breed mogelijk professioneel draagvlak.
 
2014
 
Online magazine Lifestyle & Jetset.com juli 2014 – november 2014. Redacteur voor de onderwerpen ‘Vastgoed’, ‘Gadgets & Juwelen’ en ‘Management & Leiderschap’
 
Kook- & dinerwebshop 12cook.com september 2013 – februari 2014. Tekstschrijver – SEO-optimalisatie.
 
Stella by Starlight november 2013. Tekstschrijver. Webteksten & inleiding subsidieaanvraag voor deze nieuwe horeca-onderneming die zal starten in het Arnhemse Coehoorngebied.
 
Wazzup Software oktober 2013. Tekstschrijver. Het schrijven en monitoren van drie nieuwsbrieven ten behoeve van het bereiken & enthousiasmeren van een nieuw klantbestand.
 
Interview WILCO. magazine augustus 2013. Voor WILCO. magazine interviewde ik samen met Roos van der Vliet singer-songwriter Thijs Kuijken van de band I am Oak.
 
Glas- en schildersbedrijf Marc Hellegers augustus 2013. Herschrijven website.
 
FOCUS Arnhem juli 2013 – heden. Recensies van films.
 
Bedrukken.nl Februari 2012 – augustus 2013. Productomschrijvingen, wervende teksten en SEO voor relatiegeschenken website
 
Luxor Live Maart 2013 – juli 2013. Als freelance redacteur schreef ik wervende aankondigingen & spitsvondige samenvattingen voor bands/evenementen voor de agenda van Luxor.
 
Nieuwe Arnhemse Krant Juni 2013. Interview met filmmaker Hendrik Gores voor Arnhems initiatief ‘Nieuwe Arnhemse Krant’.
 
Uit in Arnhem Magazine Februari 2013. Freelance redacteur, recensie over café-restaurant Diehl. Lees mijn bijdrage hier.
 
PROJECTEN OP EIGEN NAAM:
 
De Wolven Augustus 2012 – november 2013. Organisator & curator van ‘De Wolven’, creatief platform voor jonge kunstenaars. Meer info via www.dewolvenarnhem.nl
 
Nazomerliefde in Arnhem: een singlesevent. Augustus 2013 – oktober 2013. Mede-initiator, PR & marketing.
Tijdens dit culturele event worden singles uitgenodigd te genieten van een avond vol theater, muziek en gezelligheid. Doelstelling is natuurlijk zoveel mogelijk matches te bewerkstelligen en speciaal voor die matches hebben we verschillende culturele instellingen- waaronder Oostpool, Focus & Generale Oost – bereid gevonden vrijkaarten beschikbaar te stellen.
 
TransFormatie Festival Mei 2013 – oktober 2013. Mede-initiator, PR & marketing. Met een aantal jonge ambitieuze (culturele) initiatieven waaronder Luchtkasteel, Theatergroep ‘De Buurjongens’ en Nachttheater bouw ik vanuit De Wolven aan een cultureel evenement dat in oktober 2013 zal plaatsvinden. Met dit evenement willen we jonge initiatieven verbinden, kunstenaars binnen alle facetten van de kunst een platform bieden en de lijnen tussen kunstenaars, stad en bedrijfsleven verstevigen & verkorten. Meer info via De Wolven website
 
WILCO. Magazine December 2012 – juni 2013. PR & Sales. Mijn verantwoordelijkheden bestrijken voornamelijk de sales- & PRactiviteiten, waarbij ik naast de verkoop van advertentieruimte ook verantwoordelijk was voor de (commerciële) contacten met externe partijen. Ten slotte ben ik als uitvoerend producent verantwoordelijk voor het neerzetten van verschillende producties (onder andere fotoshoots & evenementen) die Wilco. onderneemt en interviewde ik samen met Marloes van der Wiel fotograaf Erwin Olaf.
 
Twee glazen wijn November 2011 – heden. Interviews met creatieve ondernemers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. De interviews hebben tot doel (jonge) startende ondernemers beter zicht te geven op het hoe & wat van het starten van een eigen onderneming.
 
De Wolven x ‘Circa..Dit’ Maart 2013 – juli 2013. Naar aanleiding van onze eerste expositie zijn De Wolven gevraagd om in expositieruimte ‘Circa..dit’ in Arnhem een drietal exposities te cureren. Kijk op De Wolven website voor meer informatie.
 
WILCO. Magazine Mei 2013. Redacteur, interview met fotograaf Erwin Olaf voor de gedrukte versie van WILCO. Magazine.
 
Photobooth Dagschotel Arnhem December 2012 – Uitvoerend producent photobooth. Een compleet ingerichte fotoset die samenhing met het thema van het feest ‘Het laatste avondmaal’. Doel: bezoekers op een vernieuwende manier op de foto zetten.
 
Dagschotel Arnhem December 2012 – Uitvoerend producent fotoshoot.
Foto’s van de shoot vind je op mijn blog.
 
Badleham crew Oktober 2012 – Engelse tekst voor de uitnodiging van DJ-collectief Badleham crew.
 
Erik Klaassen fotografie Oktober 2012 – Gedicht over het werk van fotograaf & kunstenaar Erik Klaassen voor de expositie Art Crumbles in Nijmegen.
 
Wilco Magazine April 2012 – Artikel ‘Volbloed freakpaarden’ in onafhankelijk magazine Wilco.
 
Ugenda.nl Maart 2012 – Augustus 2012.
Interviews, recensies & fotografie voor evenementenwebsite Ugenda.
 
Scoren voor KiKa Februari 2012.
Persbericht & interview met initiatiefnemer van sportevenement ten behoeve van Stichting KiKa.
 
De Optimist 18/01/2012 Tekst & foto’s gepubliceerd op website van dit literaire magazine – De GelegenheidsOptimist
 
BLOGCONTENT:
 
Vice.nl Februari 2010 – heden.
Blogger voor Vice Blogger Network, onderdeel van online mode- en lifestyle magazine Vice
 
Mijn blog Februari 2011 – heden. Blog op eigen naam. Verhalen, recensies, gedichten en bij tijd en wijle wat fotografie.
 
Arnhem-direct.nl Januari 2013 – heden. Gastblogger. Op regelmatige basis wordt mij gevraagd een gastblog te schrijven over uiteenlopende (culturele) onderwerpen.
 
Gezondtotaal.nl Oktober 2012 – heden. Gastblogger voor Gezondtotaal.nl, een gezondheidscommunity voor vrouwen.
 
Femmex.nl September 2011 – Februari 2012. Blogger voor Femmex.nl, een non-traditioneel marketingbureau
 
TRAININGEN:
Radboud Universiteit Nijmegen Oktober 2012. Het geven van sollicitatietrainingen aan derdejaars studenten.
 
voor mijn CV verwijs ik je naar mijn LinkedIn profiel.